Centering Pregnancy, een nieuwe leerzame vorm van verloskundige zorg met een nog betere voorbereiding op de zwangerschap, bevalling en het ouderschap.

Per januari 2020 gaan wij van start met het aanbieden van Centering Pregnancy!

Bij deze vorm van verloskundige zorg vinden de controles plaats in bijeenkomsten met 8 tot 10 zwangeren van ongeveer dezelfde termijn. Na de eerste individuele echo’s en de intake start de eerste bijeenkomst rond de 12 tot 16 weken zwangerschap. Tijdens 9 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur maak je kennis met een vaste verloskundige van de Schoterpoort en onze assistente Sonja. De afspraken zijn voor alle negen bijeenkomsten al ruim van tevoren bekend. De laatste bijeenkomst is na de bevalling met alle baby’s.

Iedere bijeenkomst heeft een thema dat past bij de fase van je zwangerschap. Met elkaar worden vragen, zorgen en tips besproken die belangrijk zijn voor jou, je zwangerschap en de baby. Aan het begin van de bijeenkomsten heb je, eventueel samen met je partner, contact met je verloskundige voor het uitwendig onderzoek naar de groei, ligging en het hartje van de baby. Je meet zelf je bloeddruk en gewicht. De resultaten hou je bij in je eigen zwangerschapsboek.

Je hebt tijdens Centering Pregnancy langer contact met de verloskundige dan in de individuele controles. Je krijgt in totaal 17 uur meer zorg tijdens je zwangerschap dan bij de individuele verloskundige zorg. Een verloskundige kan in 2 uur tijd veel beter en dieper ingaan op vragen, dan in de 15 minuten van een reguliere afspraak. Twee bijeenkomsten staan geheel in het teken van de bevalling en kraamperiode waarbij ook partners van harte welkom zijn.

De bijeenkomsten dragen bij aan meer vertrouwen in jezelf, je zwangerschap, de bevalling en je rol als ouder. Uit onderzoek blijkt dat Centering Pregnancy een positief effect heeft op zowel de zwangerschap als bevalling.

Wij als praktijk zijn erg enthousiast over deze vorm van verloskundige zorg. Froukje, Trix, Maaike en Sonja zijn hiervoor geschoold. Er start elke 6 tot 8 weken een nieuwe groep.

Ook wanneer je onder controle bent van de gynaecoloog kun je bij ons meedoen aan CenteringPregnancy.

Voor meer informatie over Centering Pregnancy verwijzen we je graag naar de site www.samenweetjemeer.nl of bekijk hier een film over wat deze vorm van zorg inhoud.

Ben je enthousiast geworden?  Meld je aan op onze website.